Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων

Στις 27 Φλεβάρη επισκέφτηκαν το σχολείο μας η νοσηλεύτρια κ. Καραθανασίου και ο νοσηλευτής κ. Ρούτσης από το Κέντρο Υγείας Δράμας, οι οποίοι στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας, ενημέρωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης για τη δράση των μικροβίων, των βακτηρίων, των μυκήτων και τους τρόπους μετάδοσης και προστασίας από τα μικρόβια. Επίσης έδειξαν μέσα από βιωματικές δράσεις το πόσο εύκολα μεταδίδονται τα μικρόβια και τον σωστό τρόπο πλυσίματος των χεριών ευαισθητοποιώντας τους για τους κανόνες ατομικής υγιεινής και τη σημασία τους τώρα που μπαίνουν στην εφηβεία. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ επίκαιρη δράση.

Δράσεις Αγωγής Υγείας

Στις 25 Φλεβάρη επισκέφθηκε το σχολείο μας η ιατρική επισκέπτρια του Κέντρου Υγείας του Δ. Προσοτσάνης κ. Δημητριάδου Σ., η οποία υλοποίησε τη δράση Αγωγής Υγείας με θέμα “Υγιής στάση σώματος” στις τάξεις Γ΄ και Δ΄, όπου ανέλυσε τη σωστή στάση που πρέπει να έχουμε όταν καθόμαστε, διαβάζουμε, παίζουμε στον υπολογιστή. Στις τάξεις Ε΄και Στ΄ υλοποίησε τη δράση με θέμα “Η αξία της τρίτης ηλικίας” ευαισθητοποιώντας τα παιδιά για τις ανάγκες και την αξία που έχει ο παππούς και η γιαγιά στην ελληνική οικογένεια και τα οφέλη που έχουν όλοι (παππούδες-γιαγιάδες-γονείς-εγγόνια) από μια ζεστή σχέση.

Αποκριάτικο Πάρτυ

Στις 23 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το καθιερωμένο Αποκριάτικο Πάρτυ (Μπαλταφάν) στο Castello. Τα παιδιά ντυμένα καρναβάλια διασκέδασαν με διάφορες δραστηριότητες (το έθιμο «χάσκα», face painting) και χορό. Υπήρχαν λαχεία τα οποία κέρδιζαν όλα δώρα.

Έθιμο Τσικνοπέμπτης

Στις 21/02/2019 γιορτάσαμε στο σχολείο μας το έθιμο της Τσικνοπέμπτης. Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφεραν σάντουιτς και σερπαντίνες στα παιδιά, τα οποία διασκέδασαν και χόρεψαν μεταμφιεσμένα.

Διαδραστικός Κινηματογράφος

Στις 20-2-2020 οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Κέντρο Προσφυγικής Μνήμης του Αγίου Αθανασίου με σκοπό να παρακολουθήσουν διαδραστικές προβολές από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Φωτόγραμμα” με θέμα τα “Άγρια και υπό εξαφάνιση απειλούμενα ζώα της Ελλάδας” (τάξεις Α, Β και Γ) και “Νικάμε τη βία και τον σχολικό εκφοβισμό” (τάξεις Δ, Ε και ΣΤ). Οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν και προβληματίστηκαν πάνω στα παραπάνω ενδιαφέροντα κι επίκαιρα θέματα. Τέλος, κρατώντας τηλεχειριστήρια ανά ομάδες καλούνταν να επιλέξουν τη σωστή απάντηση σε διάφορα ερωτήματα, κάτι που τα διασκέδασε ιδιαίτερα.

Διάκριση στον Αθλητισμό

Τέλη Ιανουαρίου διακρίθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις επιπέδου 2 που διεξήχθη στη Νίκαια της Λάρισας η μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας Μπ. Κ. κατακτώντας την πρώτη θέση στα διπλά (με συμπαίκτρια από το Βόλο) και την 7η θέση στα μονά. Όπως ανέφεραν και οι προπονητές της αθλήτριας, κ. Δημήτρης Καρακατσάνης και κ. Δήμητρα Μπάκου πρώτη φορά σημειώθηκε τέτοια διάκριση στον Νομό μας και δεν είναι τυχαία καθώς η Κ. ασχολείται ήδη 5 χρόνια και τα τελευταία 2,5 αγωνιστικά.

Πολλά συγχαρητήρια στην αθλήτρια και μαθήτριά μας, στους προπονητές της, στους γονείς της, οι οποίοι τη στηρίζουν ηθικά και οικονομικά και στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αναβίωση» που είναι χορηγός του εξοπλισμού της.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

Η σύσταση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τη διετία 2019-2020 και 2020-2021 είναι η παρακάτω:

Πρόεδρος: Ειρήνη Μουστακίδου

Αντιπρόεδρος: Άννα Μουστακίδου

Ταμίας: Γεωργία Δημητριάδου

Γραμματέας: Ελένη Παπαδοπούλου

Μέλος: Βασίλειος Ζαβάκος

Μέλος: Ανθή Τσακιρίδου

Μέλος: Ζωή Κιτσιούκη-Καριόγλου

Ευχόμαστε στα μέλη του νεοσύστατου Δ.Σ. καλή δύναμη και δημιουργική συνεργασία!