Επαναλειτουργία των σχολείων – Οδηγίες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 11/1 και της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρακαλείσθε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εφαρμόζουν καθημερινά τους παρακάτω κανόνες ατομικής υγιεινής, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, προκειμένου να προλάβουμε την εξάπλωση ιώσεων και του κορωνοϊού.

 – Σωστή και υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού και από όλους. Καλό είναι τα παιδιά να έχουν περισσότερες από μία. Δε γίνεται χρήση μάσκας μόνο κατά τη διάρκεια της Γυμναστικής και του φαγητού (στο διάλειμμα και στο Ολοήμερο). Από βδομάδα θα χορηγηθούν από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Σχολικής Επιτροπής επιπλέον 1-2 μάσκες.

 – Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Χρήση ατομικού παγουριού.

 – Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

 – Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμάτων. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

 Τα παιδιά το πρωί πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη και χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο (τάξεις Α,Β,Γ) και την είσοδο του αυλόγυρου (τάξεις Δ,Ε,ΣΤ) τηρώντας αποστάσεις.

  Στο διάλειμμα βγαίνουν κατά τάξεις και βρίσκονται σε ορισμένο κατά τάξη χώρο στην αυλή με εποπτεία περισσότερων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση βροχόπτωσης θα παραμένουν στην τάξη.

 Μη στέλνετε τα παιδιά πριν τις 8 π.μ. στο σχολείο. Όσοι γονείς περιμένετε να πάρετε τα παιδιά σας στο σχόλασμα, περιμένετε στο πεζοδρόμιο τηρώντας αποστάσεις μεταξύ σας και αφού τα παραλάβετε, αποχωρείτε άμεσα χωρίς να παρατηρούνται συναθροίσεις.

 Όταν τα παιδιά σας παρουσιάσουν συμπτώματα γρίπης κλπ, να ενημερώνετε τη Διεύθυνση του Σχολείου, να επισκέπτεστε γιατρό και τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο μόνον όταν έχουν εξαλειφθεί όλα τα συμπτώματα, είναι εντελώς υγιή και με βεβαίωση γιατρού. Σε περίπτωση πυρετού το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά από τρία 24ωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και των υπόλοιπων συμπτωμάτων της αδιαθεσίας του. Ενημερώνετε τη διεύθυνση του σχολείου και στην περίπτωση που απουσιάσει το παιδί σας και για οποιονδήποτε άλλο λόγο. 

 Οι γονείς εισέρχονται στο σχολείο μόνον κατόπιν συνεννόησης με τη Διευθύντρια και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Tα παιδιά θα πρέπει να έχουν καθημερινά μαζί τους τη βεβαίωση μετακίνησης (του σχολείου) και όσοι τα συνοδεύετε να συμπληρώνετε σχετικό έντυπο είτε να στέλνετε μήνυμα στο 13033, αρ. 4.

Κατανοούμε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό κι έντονη ανάγκη για στενές επαφές, πόσο μάλλον μετά από τό μεγάλο χρονικό διάστημα της καραντίνας, όμως θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, ώστε να εμποδίσουμε τη διασπορά κρουσμάτων. Μόνο με τη συνεργασία όλων θα έχουν οι προσπάθειές μας αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Με εκτίμηση 

Η Διευθύντρια

Λαμπρίδου Ειρήνη

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...