Χελιδονίσματα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου Δράμας με την κ. Μπύρου Χαρά του Τμήματος Ένταξης του Σχολείου μας.

Το τμήμα υποδοχής καλωσόρισε με ενθουσιασμό την άνοιξη με ένα ξεχωριστό πρότζεκτ, τα “Χελιδονίσματα”. Αρχικά, στολίσαμε την τάξη μας φτιάχνοντας χελιδόνια από ανακυκλώσιμο χαρτί, τα οποία συμβολίζουν την αναγέννηση και την ελπίδα. Στη συνέχεια, δείχνοντας την αγάπη μας για τα πουλιά, κατασκευάσαμε ταΐστρες από φυσικά υλικά, τις οποίες κρεμάσαμε στα δέντρα της αυλής του σχολείου. 

Το πρότζεκτ “Χελιδονίσματα” ήταν μια μοναδική ευκαιρία για να μιλήσουμε και για τους ανθρώπους που μεταναστεύουν, όπως τα αποδημητικά πουλιά, και να μοιραστούμε ιστορίες και εμπειρίες των παιδιών. Ταυτόχρονα, ήταν ένας διασκεδαστικός τρόπος για να μάθουμε για τη φύση, να αναπτύξουμε τη δημιουργικότητά μας και να ενισχύσουμε το αίσθημα της αλληλεγγύης και της αποδοχής. Έτσι, γιορτάσαμε την ποικιλομορφία και την ομορφιά της άνοιξης.

Ίσως σας ενδιαφέρουν…