Αρχική σελίδα Νέα - Ανακοινώσεις

Νέα - Ανακοινώσεις

ΓΑΛΛΙΚΑΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ : Ενημέρωση για πληρωμή Ε.Μ.Δ. μεταφοράς μαθητών

Με τηλεφωνική ενημέρωση, το Κ.Τ.Ε.Λ. Ν. Δράμας μας δήλωσε ότι από τη Δευτέρα 26/3/2012 οι μαθητές που μετακινούνται με Ειδικά Μαθητικά Δελτία (Ε.Μ.Δ.), θα καταβάλλουν το αντίτιμο του ½ εισιτηρίου (μαθητικό) κατά τη μεταφορά τους ως κίνηση διαμαρτυρίας για τη μη μέχρι τώρα πληρωμή του. Παρακαλούμε να ενημερώσετε αμέσως σχετικά τους γονείς των μαθητών που μεταφέρονται δωρεάν με Ε.Μ.Δ. Ο Διευθυντής Π.Ε. Δράμας  Δημήτριος Π. Κόντογλου

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. Ν. ΔΡΑΜΑΣ
Από τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Δράμας ενημερωθήκαμε ότι το ΚΤΕΛ σταματά τη δωρεάν μεταφορά όσων μαθητών μετακινούνται μέχρι σήμερα με μαθητικά δελτία.
Από αύριο 22 Φεβρουαρίου 2012 και μέχρι να ικανοποιηθούν τα οικονομικά αιτήματα του ΚΤΕΛ, οι μαθητές που μετακινούνται με μαθητικό δελτίο, για να επιβιβαστούν στο λεωφορείο, θα πρέπει να καταβάλλουν στον οδηγό το 1/2 του αντιτίμου του εισιτηρίου.
Παρακαλούμε να ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών. Για τυχόν εξελίξεις θα ενημερωθείτε από τη Διεύθυνση
Ο Διευθυντής Π.Ε. Δράμας
Κόντογλου Δημήτριος

2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Αθανασίου - AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                                             

Διερευνούμε το ενδιαφέρον συμμετοχής μαθητών μας για την παρακολούθηση της ταινίας ΝΙΚΟΣΤΡΑΤΟΣ στο Σινέ-Ολύμπια στη Δράμα με κόστος εισιτηρίου 4 ευρώ και κόστος λεωφορείου 2,5 ευρώ. Σύνολο δαπάνης 6,5 ευρώ ανά μαθητή. Αν προτίθεστε να επιτρέψετε στο παιδί σας να συμμετάσχει παρακαλούμε επιστρέψτε μας υπογεγραμμένη την ανακοίνωση .                                                            Ναι ενδιαφέρομαι

Ονοματεπώνυμο γονέα _____________ Ονοματεπώνυμο Μαθητή _____________ Υπογραφή _________

ΝΙΚΟΣΤΡΑΤΟΣ : ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ // LE PELICAN  

Υπόθεση = Ο Γιάννης ζει μαζί με τον ψαρά πατέρα του, τον σκληροτράχηλο Δημοσθένη σε ένα μικρό νησί στο Αιγαίο. Κάποια μέρα, σώζει από βέβαιο θάνατο ένα παράξενο νεοσσό, τον οποίο φέρνει στο σπίτι, κρυφά από τον πατέρα του. Δίνει στο μικρό πελεκάνο το όνομα, Νικόστρατος και αναπτύσσει μαζί του μια τρυφερή σχέση αγάπης. Σύντομα, όμως, ο πελεκάνος μεγαλώνει και ο Γιάννης δεν μπορεί να κρατήσει μυστική την παρουσία του στο σπίτι. Πώς θα αντιμετωπίσει ο Δημοσθένης το μυστικό του γιου του και τι ρόλο θα παίξει στη ζωή τους ο Νικόστρατος, αλλά και η όμορφη Αγγελική που καταφθάνει από την πρωτεύουσα;

Παραγωγή: Γαλλία - Ελλάδα - Βέλγιο Σκηνοθεσία: Ολιβιέ Ορλέ Πρωταγωνιστούν: Εμίρ Κοστουρίτσα, Τιμπόλτ Λε Γκεγιέκ, Φρανσουά Ξαβιέ Ντεμεζόν, Γεννάδιος Πάτσης - Διάρκεια: 85'


Έρανος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Από την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 το Σχολείο μας  θα συμμετέχει στον ετήσιο έρανο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μας διατέθηκαν : 45 κουπόνια εράνου αξίας 1 ευρώ το καθένα και 20 κουπόνια εράνου αξίας 2 ευρώ το καθένα.  Ας ενισχύσουμε όλοι το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

τα ΘΕΜΑΤΑ και τις ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ παλαιότερων Μαθητικών Διαγωνισμών "ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ" του περιοδικού "Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ" θα βρείτε στη διεύθυνση

Πανελλήνιος Διαγωνισμός στα Μαθηματικά "Παιχνίδι και Μαθηματικά" (μικρός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ)

επίσης ενδιαφέροντα προβλήματα Μαθηματικών για μαθητές της Στ΄ Δημοτικού θα βρείτε στις παρακάτω διευθύνσεις της Κυπριακής Μαθηματικής Εταιρείας:

http://www.cms.org.cy/assets/files/Epilogis/ADiagEpilDimot2011Liseis.pdf

http://www.cms.org.cy/assets/files/Epilogis/LiseisEpilDImo102011.pdf

http://www.cms.org.cy/assets/files/Epilogis/DiagEpilDimt2010Liseis.pdf

http://www.cms.org.cy/assets/files/Epilogis/DiagEpilDimt2009.pdf

 

Κλείσιμο σχολικών μονάδων λόγω κακών καιρικών συνθηκών

Οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Δράμας θα παραμείνουν κλειστές και σήμερα Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές και Προϊστάμενοι να ενημερώσουν σχετικά και να μεριμνήσουν για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι των μαθητών που θα προσέλθουν το πρωί στα σχολεία.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Δράμας

Δημήτριος Π. Κόντογλου

 

Κλειστά τα σχολεία όλης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας

Με απόφαση των Δήμων θα παραμείνουν κλειστές, σήμερα Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές - Προϊστάμενοι των σχολικών μονάδων να ειδοποιήσουν και να φροντίσουν για την ασφαλή επιστροφή στα σπίτια τους των μαθητών που θα προσέλθουν στο σχολείο.

Ο Διευθυντής Π.Ε. Δράμας

Δημήτριος Π. Κόντογλου


Γιορτή Τριών Ιεραρχών

Στις 30/1/2012 τα παιδιά θα έρθουν κανονικά στις 08:10΄, χωρίς τσάντες , για τον εκκλησιασμό του Σχολείου για την γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Μετά τη θεία λειτουργία θα σχολάσουν στις 10:00΄περίπου. Για τους μαθητές που μένουν στις Εργατικές Κατοικίες και στο Κεφαλάρι το λεωφορείο θα περάσει από το Σχολείο στις 10:20΄.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Φίλτρο Τίτλου     Προβολή # 
# Τίτλος άρθρου Προβολές
1 Διαγωνισμός Ελληνικής Μαθηματικής Εταρείας 160
2 Γιορτή Τριών Ιεραρχών 136
3 Κλειστά τα σχολεία όλης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας 138