Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Αθλητικής Ημέρας, διοργανώθηκαν δράσεις αθλητικού και παιδαγωγικού περιεχομένου μεταξύ των μαθητών και μαθητριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Άγιου Αθανασίου και του Δημοτικού Σχολείου Αδριανής-Νικηφόρου, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, στο αναψυκτήριο «Παραδείσιο». Οι γυμναστές των δύο σχολείων, κ. Μουλιστάνος και κ. Τριανταφυλλίδης, οργάνωσαν παιχνίδια και αγωνίσματα που ενθουσίασαν τα παιδιά. Ήταν μια υπέροχη γιορτή του αθλητισμού, που ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσει ως κίνητρο για να ασχοληθούν τα παιδιά ακόμη περισσότερο με την άσκηση του σώματος και του μυαλού. Ευχαριστούμε θερμά το σχολείο της Αδριανής-Νικηφόρου για την πρόσκληση (για 3η συνεχή χρονιά), τους συναδέλφους που βοήθησαν για την πραγματοποίηση του σκοπού και τους ιδιοκτήτες του Αναψυκτηρίου για τη φιλοξενία χωρίς εισφορά αντιτίμου.

Αγιασμός

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 στις 9 π.μ. θα γίνει στο Σχολείο μας ο καθιερωμένος Αγιασμός. Την ίδια μέρα τα παιδιά θα παραλάβουν και τα σχολικά βιβλία. Η μετακίνηση των μαθητών/τριών από τις Εργατικές Κατοικίες θα γίνει με ευθύνη των γονέων τους.

Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά και προσδοκούμε σε στενή συνεργασία!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου

Εκδηλώσεις για τη λήξη της σχολικής χρονιάς

Στις 13 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η αποχαιρετιστήρια γιορτή στην αυλή του σχολείου μας παρουσία πολλών γονέων. Μετά τον αποχαιρετιστήριο λόγο της Διευθύντριας, απονεμήθηκαν στα παιδιά έπαινοι συμμετοχής στους σχολικούς αγώνες μπάσκετ,  κολύμβησης, στίβου και ποδοσφαίρου και έπαινοι διάκρισης σε παιδιά της ΣΤ΄τάξης, που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθηματικών. Οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης παρουσίασαν ένα ποικίλο πρόγραμμα με συγκινητικά κείμενα που έγραψαν τα ίδια, με τραγούδι και με δικές τους χορογρφίες, ενώ ο δάσκαλός τους κ. Συμεωνίδης Γιάννης τους αποχαιρέτησε με ένα κείμενο-συμβουλευτικό οδηγό για το μέλλον.
Στη συνέχεια κάθε τάξη συμμετείχε σε μουσικοκινητικά παιχνίδια και ποικίλους χορούς υπό την οργάνωση και καθοδήγηση του γυμναστή μας κ. Μουλιστάνου Θανάση. Επίσης τα παιδιά της Β΄τάξης χόρεψαν σε ρυθμούς κρητικής σούστας υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Μανιουδάκη Βαγγελιώς. Μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν με τις δραστηριότητες, που στόχο είχαν την ευγενή άμιλλα, την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση.
Τέλος, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κέρασε στα παιδιά παγωτό και μοίρασε στους απόφοιτους αναμνηστικά δώρα.

.

Σχολικοί Αγώνες

Το Σχολείο μας συμμετείχε στους Αγώνες  πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε η Ομάδα Φυσικής Αγωγής. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Κραχτίδη, η ομάδα Μπάσκετ αγοριών κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισε τα δύο από τα τρία παιχνίδια που συμμετείχε. Την Τετάρτη 15 Μαΐου η ομάδα Στίβου που αποτελούνταν από 4 αγόρια  και 4 κορίτσια έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση και στα ατομικά αγωνίσματα αλλά και στην σκυταλοδρομία 4×50μ.  Την Τετάρτη 22 Μαΐου έγιναν μετά από χρόνια οι αγώνες Κολύμβησης όπου το Σχολείο μας συμμετείχε με μία μαθήτρια που κατέλαβε την 1η θέση στα 25μ ύπτιο. Τέλος, την Τρίτη 4 Ιουνίου στο γήπεδο της Ν. Αμισού διοργανώθηκε το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημ. Σχολείων, όπου συμμετείχαμε με πολύ δυνατή ομάδα, η οποία πέτυχε το απόλυτο κερδίζοντας και τα 3 παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον ακούραστο γυμναστή μας κ. Μουλιστάνο Θανάση!

Ημέρα Περιβάλλοντος

Στις 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τα παιδιά παρακολούθησαν τη συγκινητική ταινία «Νικόστρατος», η οποία περιγράφει το δέσιμο ενός ορφανού παιδιού με έναν πανέξυπνο πελεκάνο, ο οποίος γίνεται το επίκεντρο της ζωής ενός απομακρυσμένου νησιού. Η σχέση δε του παιδιού με τον «Νικόστρατο», θα γίνει η αφορμή να δεθεί το αγόρι με τον αποστασιοποιημένο πατέρα του. Τα παιδιά επιδόθηκαν και σε σχετικές ζωγραφιές.

Ημερήσια εκδρομή

Στις 28 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Μουσείο κέρινων ομοιομάτων του κ. Κοκκινίδη στα Κηπιά. Ο κ. Κοκκινίδης εξήγησε στα παιδιά τη διαδικασία κατασκευής των ομοιομάτων και τα ξενάγησε. Τα παιδιά θαύμασαν ομοιώματα ηθοποιών και τραγουδιστών, Ελλήνων και ξένων, πολιτικών, αθλητών, ποιητών, ζωγράφων, μουσικών και φωτογραφήθηκαν. Μετά επισκεφτήκαμε τη Μεσορόπη όπου απολαύσαμε τη δροσιά στην τοποθεσία Καστανιές, όπου φάγαμε και τα παιδιά έπαιξαν.

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος για το σχ. έτος 2019-2020. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Ολοήμερο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι και για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου, στο οποίομπορούν να εγγραφούν οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγράφονται:

α) Οι μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται και οι δύο (2), προσκομίζοντας σχετική Βεβαίωση του Φορέα εργασίας τους ή είναι και οι δύο άνεργοι προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας τους

β) Οι μαθητές που από τους δύο γονείς ο ένας γονιός  εργάζεται και προσκομίζει  Βεβαίωση Εργασίας κι ο άλλος γονέας είναι άνεργος και προσκομίζει κάρτα ανεργίαςη

γ) Οι μαθητές των οποίων οι γονείς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι ή αγρότες αρκεί να προσκομίσουν πρόσφατη Βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους, ακόμη κι αν δεν έχει εξοφληθεί

δ) Οι μαθητές που οι γονείς τους ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, Ρομά, πρόσφυγες κ.λ.π)

Οι μαθητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις εγγράφονται στο Ολοήμερο κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης εγγραφής των γονέων τους(η οποία δίνεται από τη Δ/νση του Σχολείου)και στην οποία μεταξύ των άλλων θα δηλώσουν και την  ώρα αποχώρησης του μαθητή/μαθήτριας που επιθυμεί ο γονέας από το Ολοήμερο πρόγραμμα που θα είναι είτε στις 15:00μ.μ. είτε στις 16:00μ.μ

Για τη λειτουργία του Ολοημέρου (1η,2η,3η ώρα) απαιτείται να συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών/τριών, που είναι δεκατέσσερις (14).

Επισημαίνεται η υποχρεωτικότητα της φοίτησης όσων επιλέξουν και δηλώσουν να εγγραφούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση που έχουμε 15 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται διαγραφή του μαθητή/τριας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δύναται να συγκροτηθεί και τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:00-8:00π.μ.) ΜΟΝΟ για μαθητές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο Ολοήμερο και οι γονείς τους είναι και οι δύο εργαζόμενοι. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία της Πρωινής Ζώνης είναι οι  επτά (7) μαθητές/τριες.

*Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενυπόγραφα συμπληρωμένης Αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο,μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως π.χ βεβαίωση εργασίας, κάρτα ανεργίας κ.λ.π.είναι η 11η Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία-διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 8.30-11.30 π.μ. στη Δ/ντρια του σχολείου, κ. Λαμπρίδου Ειρήνη (τηλ επικ: 25210 67126).

Διαδικασία επιλογής μαθητών Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας για το σχολικό έτος 2019-2020

Για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, προκειμένου ο μαθητής να έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ΑΙΤΗΣΗ στο Μουσικό Σχολείο Δράμας από 6 έως και 31 Μαΐου 2019, από τις 08:30 έως τις 14:00.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών, μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους, οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο στο όνομά τους, από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

• Στο τηλέφωνο: 25210-28191.

• Στις ιστοσελίδες: www.lyk-mous-dramas.dra.sch.gr και www.mousdrama.forumgreek.com

Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Κατεβάστε το παρακάτω αρχείο για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία.