Παίζω memory με αθλήματα (A-B-Γ) – Φ.Α.

Παιδιά καλημέρα και καλό μήνα! Στον παρακάτω σύνδεσμο πατώντας το εικονίδιο αριστερά θα παίξετε memory. Θα πρέπει να βρείτε τα ζεύγη αντιστοιχίζοντας το σκίτσο με τη φωτογραφία του αθλήματος που ταιριάζει. Παράλληλα θα μάθετε και πληροφορίες για διάφορα αθλήματα. Καλή διασκέδαση!

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-11089?fbclid=IwAR2jxbaewef5bUJ5XJLqVMsHGxi7s2f8vHZke9FqqAAc8V0SvyqmVbvGFIs

Ολυμπιακά Αγωνίσματα Στίβου (Δ-Ε-ΣΤ) – Φ.Α.

Παιδιά καλό μήνα! Ακούσατε, ότι λόγω του κορονοϊού αναβάλλονται και οι Ολυμπιακοί Αγώνες που θα γίνονταν το καλοκαίρι στο Τόκιο; Θα γίνουν τουχρόνου. Εσείς, όμως, μπορείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο να μάθετε πληροφορίες για τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα Στίβου παίζοντας. Θα πρέπει να ταξινομήσετε τα αγωνίσματα στη στήλη που ταιριάζουν (σέρνοντας το ποντίκι). Καλή επιτυχία!

http://photodentro.edu.gr/photodentro/olympiaka_agwnismata-v1.0_pidx0056883/

Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Στο πλαίσιο των δράσεων για την ενίσχυση της επαφής των μαθητών/τριών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία εντάσσεται από σήμερα η εκπαιδευτική τηλεόραση. Η εκπαιδευτική τηλεόραση θα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές/τριες του δημοτικού και θα ξεκινήσει το πρόγραμμά της από τις 10 το πρωί. Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των δύο πρώτων ημερών του τηλεοπτικού σχολείου της ΕΡΤ2 έχει ως εξής:

Δευτέρα 30 Μαρτίου, 10 π.μ.

Επαναληπτικό μάθημα στη Γλώσσα Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξης / Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
Ιστορία Δ’ τάξης / Εκπαιδευτικός: Γιώργος Δάβος Φυσική Ε’ τάξης / Εκπαιδευτικός: Ουρανία Γκικοπούλου

Τρίτη 31 Μαρτίου, 10 π.μ.

Μαθηματικά, Γ’ & Δ’ τάξης / Εκπαιδευτικός: Μίνα Τόδωρη
Μαθηματικά, Δ’ & Ε’ τάξης / Εκπαιδευτικός: Γιώργος Ανδρίκος
Φυσική Ε’ & ΣΤ’ τάξης / Εκπαιδευτικός: Κώστας Χωριανόπουλος


Ενημέρωση Γονέων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, εν όψει της νέας, δύσκολης και πρωτόγνωρης κατάστασης που διαμορφώθηκε, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τις προσπάθειες και δυνατότητες της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα πλαίσια του Σχολείου μας. Μια προσπάθεια που στόχο έχει τη διατήρηση της επαφής των παιδιών με τη μαθησιακή διαδικασία και τη στήριξη μαθητών/τριών και γονέων. Αρκετοί γονείς έλαβαν τα στοιχεία λογαριασμού για το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (Π.Σ.Δ). Σε αυτό τα παιδιά οφείλουν να μπαίνουν (με το όνομα χρήστη και τον κωδικό τους) και να βλέπουν την ηλεκτρονική αλληλογραφία τους Π.χ. ο κ. Τελλίδης (Πληροφορική) στέλνει εκεί οδηγίες και παραπομπές υλικού για να εργαστούν. Στο Π.Σ.Δ. υπάρχει, επίσης, η ηλεκτρονική τάξη https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=20078 (θα επιλέξετε το 2 ΔΗΜ. ΣΧ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ), όπου έχουν ανεβάσει υλικό ο κ. Μακρίνας (Μουσική Α, Β, Γ, Δ, Ε, ΣΤ ), ο κ. Νέγκογλου (Εικαστικά Α-Β, Γ-Δ, Ε-ΣΤ), η κ. Λαζαρίδου (Γερμανικά Ε-ΣΤ), η κ. Μησιάκα (ΠΣ Β) και ο κ. Τελλίδης (users.sch.gr/atellidis) (Πληροφορική Α-Β, Γ-Δ, Ε-ΣΤ). Στην πορεία ίσως ανεβάσουν κι άλλοι.

Παρακαλείσθε να μπαίνετε στο Π.Σ.Δ. από τις 12πμ – 4μμ, αυτό το ωράριο έχει οριστεί για την Πρωτ/θμια Εκπ/ση, καθώς όπως θα διαπιστώσατε, είναι πολύ δύσκολο να έχουμε πρόσβαση λόγω φόρτου εργασιών. Αυτός ήταν ένας σοβαρός λόγος που αποθάρρυνε εκπαιδευτικούς, να στείλουν εκεί υλικό και κάποιοι δημιούργησαν δικά τους blog όπως η κ. Γεωργιάδου (Αγγλικά) http://anastageo-online.simplesite.com/ (εκεί θα αναζητούν τα παιδιά υλικό), ενώ κάποιοι άλλοι στέλνουν εργασίες και δραστηριότητες μέσω μέηλ ή μέσω της σχολικής ιστοσελίδας στο πεδίο “Εκπαιδευτικό Υλικό”. Στο Εκπαιδευτικό Υλικό θα βρείτε και τους συνδέσμους για τα μαθήματα των ειδικοτήτων προς διευκόλυνσή σας. Τις περισσότερε φορές θα πρέπει να εκτυπώνετε το υλικό. Όσοι δεν έχετε εκτυπωτή ή διαδίκτυο/ΗΥ, απευθυνθείτε σε γονείς της τάξης του παιδιού σας είτε στο Σύλλογο Γονέων. Σας υπενθυμίζω ότι από σήμερα θα προβάλλεται και προγράμμα Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης για μαθητές/τριες Δημοτικού (Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσικές Επιστήμες, Ιστορία) στην ΕΤ2 από τις 10πμ. Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να το παρακολουθούν και να ασχολούνται με τις εργασίες που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αφιερώνουν πολύ χρόνο στη διαδικασία, βρείτε ευκαιρία να ασχοληθείτε μαζί τους με δημιουργικές δραστηριότητες και ενεργοποιήστε τα να συνδράμουν και σε δουλειές του σπιτιού.

Παρακαλείσθε να επισκέπτεσθε την ιστοσελίδα μας τακτικά για να ενημερώνεστε. Επίσης όσοι ενεργοποιήσατε μόνοι σας λογαριασμό στο ΠΣΔ να μας κοινοποιήσετε το μέηλ του παιδιού σας. Είμαστε όλοι οι εκπαιδευτικοί στη διάθεσή σας, για ό,τι σας προβληματίζει. Καλή δύναμη, προσοχή, υπομονή και αισιοδοξία!

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Λαμπρίδου Ειρήνη

Αεροβική γυμναστική (για Δ, Ε και ΣΤ)

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε ένα πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής για παιδιά, διάρκειας 6 λεπτών. Είναι στα αγγλικά αλλά είμαι σίγουρος ότι με λίγη προσοχή θα το εφαρμόσετε μια χαρά! Και αν σας αρέσει, να το κάνετε καθημερινά για να κρατιέστε σε φόρμα. Καλή διασκέδαση!