Σχολικοί Αγώνες

Το Σχολείο μας συμμετείχε στους Αγώνες  πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που διοργάνωσε η Ομάδα Φυσικής Αγωγής. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 3 Απριλίου στο κλειστό γυμναστήριο Κραχτίδη, η ομάδα Μπάσκετ αγοριών κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση, κέρδισε τα δύο από τα τρία παιχνίδια που συμμετείχε. Την Τετάρτη 15 Μαΐου η ομάδα Στίβου που αποτελούνταν από 4 αγόρια  και 4 κορίτσια έκανε αξιοπρεπή εμφάνιση και στα ατομικά αγωνίσματα αλλά και στην σκυταλοδρομία 4×50μ.  Την Τετάρτη 22 Μαΐου έγιναν μετά από χρόνια οι αγώνες Κολύμβησης όπου το Σχολείο μας συμμετείχε με μία μαθήτρια που κατέλαβε την 1η θέση στα 25μ ύπτιο. Τέλος, την Τρίτη 4 Ιουνίου στο γήπεδο της Ν. Αμισού διοργανώθηκε το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Δημ. Σχολείων, όπου συμμετείχαμε με πολύ δυνατή ομάδα, η οποία πέτυχε το απόλυτο κερδίζοντας και τα 3 παιχνίδια. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στον ακούραστο γυμναστή μας κ. Μουλιστάνο Θανάση!

Ημερήσια εκδρομή

Στις 28 Μαΐου επισκεφτήκαμε το Μουσείο κέρινων ομοιομάτων του κ. Κοκκινίδη στα Κηπιά. Ο κ. Κοκκινίδης εξήγησε στα παιδιά τη διαδικασία κατασκευής των ομοιομάτων και τα ξενάγησε. Τα παιδιά θαύμασαν ομοιώματα ηθοποιών και τραγουδιστών, Ελλήνων και ξένων, πολιτικών, αθλητών, ποιητών, ζωγράφων, μουσικών και φωτογραφήθηκαν. Μετά επισκεφτήκαμε τη Μεσορόπη όπου απολαύσαμε τη δροσιά στην τοποθεσία Καστανιές, όπου φάγαμε και τα παιδιά έπαιξαν.

Λειτουργία Ολοήμερου Προγράμματος για το σχ. έτος 2019-2020. Προϋποθέσεις εγγραφής στο Ολοήμερο

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι και για το νέο σχολικό έτος 2019-2020 θα λειτουργήσει το Ολοήμερο πρόγραμμα του Σχολείου, στο οποίομπορούν να εγγραφούν οι μαθητές/τριες κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους.

Στο Ολοήμερο Πρόγραμμα μπορούν να εγγράφονται:

α) Οι μαθητές των οποίων οι γονείς εργάζονται και οι δύο (2), προσκομίζοντας σχετική Βεβαίωση του Φορέα εργασίας τους ή είναι και οι δύο άνεργοι προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας τους

β) Οι μαθητές που από τους δύο γονείς ο ένας γονιός  εργάζεται και προσκομίζει  Βεβαίωση Εργασίας κι ο άλλος γονέας είναι άνεργος και προσκομίζει κάρτα ανεργίαςη

γ) Οι μαθητές των οποίων οι γονείς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι ή αγρότες αρκεί να προσκομίσουν πρόσφατη Βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους, ακόμη κι αν δεν έχει εξοφληθεί

δ) Οι μαθητές που οι γονείς τους ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (μονογονεϊκές οικογένειες, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, Ρομά, πρόσφυγες κ.λ.π)

Οι μαθητές που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις εγγράφονται στο Ολοήμερο κατόπιν σχετικής Αίτησης-Δήλωσης εγγραφής των γονέων τους(η οποία δίνεται από τη Δ/νση του Σχολείου)και στην οποία μεταξύ των άλλων θα δηλώσουν και την  ώρα αποχώρησης του μαθητή/μαθήτριας που επιθυμεί ο γονέας από το Ολοήμερο πρόγραμμα που θα είναι είτε στις 15:00μ.μ. είτε στις 16:00μ.μ

Για τη λειτουργία του Ολοημέρου (1η,2η,3η ώρα) απαιτείται να συμπληρωθεί ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγεγραμμένων/φοιτούντων μαθητών/τριών, που είναι δεκατέσσερις (14).

Επισημαίνεται η υποχρεωτικότητα της φοίτησης όσων επιλέξουν και δηλώσουν να εγγραφούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα. Σε περίπτωση που έχουμε 15 συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες στο Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται διαγραφή του μαθητή/τριας.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι δύναται να συγκροτηθεί και τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:00-8:00π.μ.) ΜΟΝΟ για μαθητές, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο Ολοήμερο και οι γονείς τους είναι και οι δύο εργαζόμενοι. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία της Πρωινής Ζώνης είναι οι  επτά (7) μαθητές/τριες.

*Καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενυπόγραφα συμπληρωμένης Αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο,μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά όπως π.χ βεβαίωση εργασίας, κάρτα ανεργίας κ.λ.π.είναι η 11η Ιουνίου 2019, ημέρα Τρίτη.

Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία-διευκρίνιση μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 8.30-11.30 π.μ. στη Δ/ντρια του σχολείου, κ. Λαμπρίδου Ειρήνη (τηλ επικ: 25210 67126).

Διαδικασία επιλογής μαθητών Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας για το σχολικό έτος 2019-2020

Για την εγγραφή των μαθητών στην Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Δράμας για το σχολικό έτος 2019-2020, οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών, προκειμένου ο μαθητής να έχει δικαίωμα να συμμετάσχει στη διαδικασία επιλογής, οφείλουν να υποβάλουν ΑΙΤΗΣΗ στο Μουσικό Σχολείο Δράμας από 6 έως και 31 Μαΐου 2019, από τις 08:30 έως τις 14:00.

Οι γονείς ή κηδεμόνες των υποψηφίων μαθητών, μαζί με την αίτηση στο Μουσικό Σχολείο της περιοχής τους, οφείλουν να προσκομίσουν λογαριασμό ΔΕΚΟ ή άλλο αξιόπιστο αποδεικτικό στοιχείο στο όνομά τους, από το οποίο προκύπτει η διεύθυνση μονίμου κατοικίας τους.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε:

• Στο τηλέφωνο: 25210-28191.

• Στις ιστοσελίδες: www.lyk-mous-dramas.dra.sch.gr και www.mousdrama.forumgreek.com

Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020

Κατεβάστε το παρακάτω αρχείο για να διαβάσετε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά Σχολεία.

Ευχές Πάσχα

Η Διεύθυνση και το Διδακτικό Προσωπικό του σχολείου μας σας εύχονται «Καλή Ανάσταση» και «Καλό Πάσχα»

Βαφή Πασχαλινών Αυγών

Tα παιδιά της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Εμμανουηλίδου Έφης έβαψαν πασχαλινά αυγά με τον παραδοσιακό τρόπο. Τα έβρασαν με κρεμμυδόφυλλα και τα διακόσμησαν με φύλλα στερεώνοντάς τα με καλσόν. Καλό Πάσχα!

Προληπτική Οδοντιατρική

Στις 11 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας η οδοντίατρος κ. Γιουλούμη και η ιατρική επισκέπτρια κ. Δημητριάδου από το Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, οι οποίες στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας μίλησαν και ευαισθητοποίησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης για τις παθήσεις των δοντιών (ουλίτιδα, τερηδόνα) και για τους τρόπους πρόληψης αυτών, έκαναν επίδειξη του σωστού τρόπου βουρτσίσματος των δοντιών και πραγματοποίησαν οδοντιατρική εξέταση στα παιδιά συμπληρώνοντας σχετικό έντυπο ενημέρωσης για τους γονείς τους.

Tα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο – Εικαστικές δημιουργίες

Το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη μαθητές και μαθήτριες από τις τάξεις Α΄, Ε΄ έβαψαν με τα χρώματα του ουράνιου τόξου σύνθεση που σχεδίασε η δασκάλα των εικαστικών κ. Παπαλεξίου Μαρία σε εσωτερικό τοίχο του Σχολείου δίνοντας ανοιξιάτικη και χαρούμενη νότα.