Ενημερωτικό Υλικό

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες παρακαλείσθε να δείτε τα παρακάτω ενημερωτικά φυλλάδια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Επαναλειτουργία των σχολείων – Οδηγίες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα 11/1 και της δύσκολης υγειονομικής κατάστασης λόγω εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρακαλείσθε να ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να εφαρμόζουν καθημερινά τους παρακάτω κανόνες ατομικής υγιεινής, τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, προκειμένου να προλάβουμε την εξάπλωση ιώσεων και του κορωνοϊού.

 – Σωστή και υποχρεωτική χρήση της μάσκας παντού και από όλους. Καλό είναι τα παιδιά να έχουν περισσότερες από μία. Δε γίνεται χρήση μάσκας μόνο κατά τη διάρκεια της Γυμναστικής και του φαγητού (στο διάλειμμα και στο Ολοήμερο). Από βδομάδα θα χορηγηθούν από το Υπουργείο Παιδείας μέσω της Σχολικής Επιτροπής επιπλέον 1-2 μάσκες.

 – Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης. Αποφυγή κοινής χρήσης μολυβιών, στυλό, μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων. Χρήση ατομικού παγουριού.

 – Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων.

 – Τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό πριν τη λήψη τροφής και μετά την επίσκεψη στην τουαλέτα, και προσεκτικό στέγνωμα χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμάτων. Εναλλακτικά μπορεί να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

 Τα παιδιά το πρωί πηγαίνουν κατευθείαν στην τάξη και χρησιμοποιούν την κεντρική είσοδο (τάξεις Α,Β,Γ) και την είσοδο του αυλόγυρου (τάξεις Δ,Ε,ΣΤ) τηρώντας αποστάσεις.

  Στο διάλειμμα βγαίνουν κατά τάξεις και βρίσκονται σε ορισμένο κατά τάξη χώρο στην αυλή με εποπτεία περισσότερων εκπαιδευτικών. Σε περίπτωση βροχόπτωσης θα παραμένουν στην τάξη.

 Μη στέλνετε τα παιδιά πριν τις 8 π.μ. στο σχολείο. Όσοι γονείς περιμένετε να πάρετε τα παιδιά σας στο σχόλασμα, περιμένετε στο πεζοδρόμιο τηρώντας αποστάσεις μεταξύ σας και αφού τα παραλάβετε, αποχωρείτε άμεσα χωρίς να παρατηρούνται συναθροίσεις.

 Όταν τα παιδιά σας παρουσιάσουν συμπτώματα γρίπης κλπ, να ενημερώνετε τη Διεύθυνση του Σχολείου, να επισκέπτεστε γιατρό και τα παιδιά να επιστρέφουν στο σχολείο μόνον όταν έχουν εξαλειφθεί όλα τα συμπτώματα, είναι εντελώς υγιή και με βεβαίωση γιατρού. Σε περίπτωση πυρετού το παιδί θα επιστρέφει στο σχολείο μετά από τρία 24ωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και των υπόλοιπων συμπτωμάτων της αδιαθεσίας του. Ενημερώνετε τη διεύθυνση του σχολείου και στην περίπτωση που απουσιάσει το παιδί σας και για οποιονδήποτε άλλο λόγο. 

 Οι γονείς εισέρχονται στο σχολείο μόνον κατόπιν συνεννόησης με τη Διευθύντρια και μετά το πέρας των μαθημάτων.

Tα παιδιά θα πρέπει να έχουν καθημερινά μαζί τους τη βεβαίωση μετακίνησης (του σχολείου) και όσοι τα συνοδεύετε να συμπληρώνετε σχετικό έντυπο είτε να στέλνετε μήνυμα στο 13033, αρ. 4.

Κατανοούμε ότι όλη αυτή η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τα παιδιά, τα οποία χαρακτηρίζονται από αυθορμητισμό κι έντονη ανάγκη για στενές επαφές, πόσο μάλλον μετά από τό μεγάλο χρονικό διάστημα της καραντίνας, όμως θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες, ώστε να εμποδίσουμε τη διασπορά κρουσμάτων. Μόνο με τη συνεργασία όλων θα έχουν οι προσπάθειές μας αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε καλή χρονιά με υγεία, δύναμη και αισιοδοξία!

Με εκτίμηση 

Η Διευθύντρια

Λαμπρίδου Ειρήνη

Χριστουγεννιάτικες ευχές από τη Δ΄ τάξη

Φορέσαμε τα γιορτινά μας, για τα Χριστούγεννα τα φετινά μας

Βάλαμε το χαμόγελό μας το πιο όμορφο και φωτεινό μας

Έτοιμοι/ες για τις γιορτές με αισιοδοξία και σκέψεις θετικές

Σε όλο τον κόσμο στέλουμε ευχές, από την περιπέτεια αυτή να βγούμε όλοι κι όλες νικητές!

Συνέντευξη μέσω τηλεδιάσκεψης

Τα διαδικτυακά μαθήματα καλά κρατούν κι εμείς προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Στα πλαίσια της Μελέτης Περιβάλλοντος οι μαθητές της Δ΄ τάξης καλούνται να πάρουν συνέντευξη από έναν πρωταθλητή! Είχαμε, λοιπόν, τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη διαδικτυακή μας τάξη τον πρωταθλητή Ελλάδας στο αγώνισμα του δρόμου μετ΄ εμποδίων Κωνσταντίνο Δουβαλίδη. Ο Δραμινός αθλητής απάντησε με χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών και τα κάλεσε να βρεθούνε στον χώρο του, στο στάδιο που προπονείται, για να γνωριστούν κι από κοντά, όταν περάσει αυτή η δύσκολη περίοδος!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ευχαριστήριο

Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στην Klinex για τη γενναιόδωρη προσφορά της στο σχολείο μας, όπως και στα Δημ. Σχολεία του Νομού μας, με μεγάλη ποικιλία καθαριστικών προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματός της “Καθαροί Ζούμε στο Σχολείο”. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, είναι αξιέπαινες τέτοιες χειρονομίες που συμβάλλουν στη διασφάλιση ενός ασφαλούς και καθαρού σχολικού περιβάλλοντος.

17 Noέμβρη

“Τιμή σ΄ εκείνους όπου στη ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες…” (Κ. Καβάφης)

Σ΄ ένα τοπίο ερημικό και όμορφα φθινοπωρινό στο “ξεχασμένο” ηρώο, δυο μπουκετάκια με λούλουδα, από τις διευθύντριες του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας κι ενός λεπτού σιγή ως ένδειξη τιμής σε όσους αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την παιδεία και την αξιοπρέπεια.

Aναστολή λειτουργίας των Δημ. Σχολείων – Έναρξη εξ αποστάσεως εκπ/ση

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. 

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους: Με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από Δευτέρα 16/11/2020 το πρωί στις 9 π.μ. -πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων- θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11. Θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2:10 μμ έως τις 5:20 μμ συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων (10 λεπτών).

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους εκπ/κούς των τάξεων, μέσω του προσωπικού τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), για το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της τάξης των παιδιών τους μέσω της πλατφόρμας webex, για την ηλ. διεύθυνση (link) της ψηφιακής αίθουσας του/της εκπ/κού της τάξης τους αλλά και για τις ηλ. διευθύνσεις των ψηφιακών τάξεων και των υπόλοιπων εκπ/κών ειδικοτήτων που θα διδάσκουν επίσης στις τάξεις.

Αν κάποιο παιδί έχει αφήσει βιβλία και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο σχολείο, αύριο Δευτέρα 16, θα μπορούν οι γονείς να παραλάβουν τυχόν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών/τριών που έχουν παραμείνει στις σχολικές μονάδες, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και με τρόπο ώστε να τηρούνται πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, όσοι παραλάβουν τα αντικείμενα από το σχολείο θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 4 στο 13033.

Αναστολή λειτουργίας τμημάτων λόγω Covid 19

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες της Α΄ & Ε΄ τάξης,
σας ενημερώνουμε ότι μετά από Γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Δράμας περί αναστολής λειτουργίας των τμημάτων της Α΄ και Ε΄ τάξης του σχολείου μας, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος (Covid-19), η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας α π ο φ ά σ ι σ ε την αναστολή λειτουργίας των δύο παραπάνω τμημάτων του σχολείου μας από σήμερα 10/11/2020 έως και 23/11/2020. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά θα είναι σε κατοίκον περιορισμό και θα πρέπει να αποφεύγονται επαφές με άλλα άτομα.Tα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο την Τρίτη στις 24/11/2020.
Στο διάστημα αυτό θα εφαρμόζεται εξ αποστάσεως εκπαίδευση είτε σύγχρονη (μετάδοση μαθήματος σε πραγματικό χρόνο από τον εκπαιδευτικό σε μαθητές που παρακολουθούν «ζωντανά» μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και οποιασδήποτε υπολογιστικής συσκευής (Η/Υ, tablet, κινητό τηλέφωνο) είτε ασύγχρονη (με αποστολή υλικού/εργασιών σε μέηλ, blog, ηλεκτρονική τάξη) είτε συνδυασμός αυτών, προκειμένου τα παιδιά να διατηρήσουν επαφή με τη μαθησιακή διαδικασία. Οι δάσκαλοι θα σας ενημερώσουν σχετικά. Γι΄αυτό, παρακαλείσθε να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

Καλή δύναμη και υπομονή!

H Διευθύντρια

Λαμπρίδου Ειρήνη

Ενημέρωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα covid 19 στο σχολείο

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

σήμερα επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα Covid 19 σε rapid τεστ που έκανε εκπαιδευτικός του σχολείου μας (της Παράλληλης Στήριξης). Έγιναν άμεσα οι ενέργειες που προβλέπονται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Κρουσμάτων κ. Μπαχτσεβάνη Νικόλαο και τη Διευθύντρια του σχολείου (ενημέρωση της Δ/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δράμας, συμπλήρωση της Φόρμας Ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ (για το 48ωρο επώασης πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων στην εκπ/κό στις 8/11/20) με αποστολή της φόρμας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δράμας και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να λάβουμε οδηγίες για τη διαχείριση του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχέση με τους μαθητές/τριες της Α΄ και Ε΄.

Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε την πορεία της υγείας των παιδιών σας για ένα διάστημα 10 ημερών υπολογίζοντας από τις 6/11/2020. Η εκπ/κός θα απέχει από τα διδακτικά της καθήκοντα σε κατ΄οίκον απομόνωση έως και τις 19 Νοεμβρίου 2020 και οι μαθητές/τριες της τάξης προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, όσο δεν έχουμε ενημέρωση για κάτι διαφορετικό. Αύριο νωρίς το πρωί θα γίνει απολύμανση των χώρων.

Για ό,τι νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

Καλή δύναμη!