«Ενημέρωση για τη δυνατότητα παροχής προσωπικών λογαριασμών σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)»

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, σας κοινοποιούμε τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και σας παρακαλούμε να τη διαβάσετε προσεκτικά μετά από το παρακάτω κείμενο.

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/39731_%CE%A0%CE%A3%CE%94.pdf

Ο γονέας του/της κάθε μαθητή/τριας καλείται, κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης των απαραίτητων και υποχρεωτικών πεδίων,  να καταχωρήσει και τον Αρ . Μητρώου (Α.Μ.)  του παιδιού του, με τον οποίο αριθμό μητρώου  είναι εγγεγραμμένος στο σχολείο. Ωστόσο επειδή λόγω των συνθηκών που επικρατούν (αναστολή λειτουργίας των σχολείων, αδυναμία  επικοινωνίας με το σχολείο, σε συνδυασμό με την υπερφόρτωση αυτό το διάστημα του Πανελλήνιου Σχ . Δικτύου από το πλήθος των αιτημάτων),  είναι πρακτικά λίγο δύσκολη και επίπονη αυτή η διαδικασία, ως Δ/ντρια του σχολείου και επίσημη διαχειρίστρια του λογαριασμού του σχολείου και προς διευκόλυνση των γονέων, σε συνεργασία με τον συνάδελφο της Πληροφορικής κ. Τελλίδη Αλέξανδρο έχουμε ήδη δημιουργήσει λογαριασμούς (e-mails) για τους/τις μαθητές/τριές όλων των τάξεων, που ωστόσο για να τους γνωστοποιήσουμε χρειάζεται η έγκριση σας.

Συμπερασματικά, επειδή η συγκατάθεση  του γονέα (με υπογραφή ειδικού εντύπου) είναι απαραίτητη, αλλά την περίοδο αυτή είναι δύσκολο να διανεμηθεί και να παραληφθεί το σχετικό έντυπο, σας ενημερώνουμε ότι όσοι γονείς από εσάς επιθυμείτε να αποκτήσει το παιδί σας  λογαριασμό στο ΠΣΔ, θα πρέπει να στείλετε μήνυμα στην ηλ. διεύθυνση του σχολείου: 2dimagath@sch.gr  γράφοντας: ΣΥΜΦΩΝΩ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ ή ΜΑΘΗΤΡΙΑ (ΟΝΟΜΑ & ΕΠΙΘΕΤΟ) & ΤΑΞΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ. 

Οι γονείς που θα εκφράσουν με τον παραπάνω τρόπο (email) την συγκατάθεσή τους, θα λάβουν ηλεκτρονικά στο email που δήλωσαν ως κηδεμόνες  μήνυμα, με γνωστοποίηση όλων των απαραίτητων στοιχείων του λογαριασμού του παιδιού τους, όπως Όνομα Χρήστη & Κωδικό Πρόσβασης. Τον κωδικό μπορείτε να το αλλάξετε, εάν επιθυμείτε. Το δε σχετικό έντυπο συγκατάθεσης θα σας δοθεί για υπογραφή αργότερα, όταν επαναλειτουργήσουν τα σχολεία και θα υπάρξει η δυνατότητα να διανεμηθεί σε έντυπη μορφή.

                 Η Δ/ντρια του Σχολείου

Λαμπρίδου Ειρήνη     

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...