Οκτώβριος 2022 Δράσεις φιλαναγνωσίας (Όλες οι τάξεις).

Με αφορμή τον εορτασμό της 28η Οκτωβρίου, η υπεύθυνη σχολικής βιβλιοθήκης Καραπάντζου Δέσποινα, πραγματοποίησε δράσεις φιλαναγνωσίας σε όλες τις τάξεις. 

Στις μικρές τάξεις, (Α’ – Δ’) διαβάστηκε το βιβλίο του Α. Παπαθεοδούλου «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο». Ακολούθησε ανάλυση των νοημάτων του βιβλίου και συσχέτιση με την καθημερινότητά μας, πώς μπορούν τα ίδια  τα παιδία να διώξουν τον ¨πόλεμο¨ που ξεσπά ενίοτε τις τάξεις και στις παρέες τους. Δόθηκε έμφαση στην αξία της ειρήνης και της φιλίας.

Έπειτα κάθε τάξη έκανε και μια διαφορετική δράση. Η Α΄ τάξη συμπλήρωσε ένα σχετικό φύλλο εργασίας, η Β΄τάξη δημιούργησαν αφίσα με λέξεις που διώχνουν τον πόλεμο, η Γ’ τάξη ζωγράφησε εικόνες και έγινε η τάξη που έδιωξε τον πόλεμο, ενώ η Δ΄ προχώρησε σε δραματοποίηση του κειμένου.

Στις μεγάλες τάξεις (Ε’-ΣΤ΄) διαβάστηκε το βιβλίο του ίδιου συγγραφέα «Από τη γη στη σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης», διασκευή του γνωστού έργου του Ιούλιου Βέρν. Αφού συζητήθηκαν οι αξίες και τα νοήματα που περνάει το κείμενο, τα παιδιά ζωγράφησαν το δικό τους κανόνι που, αντί για οβίδες και μίσος, εκτοξεύει κάτι που να σκορπά αγάπη και χαρά. 

Σε συνέχεια της δράσης, ο εκπαιδευτικός της τάξης μίλησε με τα παιδιά για την αξία της φιλίας και την έθεσαν ως στόχο τους. Έτσι προχώρησαν στη καλλιτεχνική απεικόνισή της ως στόχο! 

«Από τη γη στη σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης»
«Από τη γη στη σελήνη ή το κανόνι της ειρήνης»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...