Ενημέρωση για επιβεβαιωμένο κρούσμα covid 19 στο σχολείο

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

την Παρασκευή επιβεβαιώθηκε θετικό κρούσμα Covid 19 σε επίσημο μοριακό τεστ που έκανε εκπαιδευτικός του σχολείου μας (Γερμανικών). Έγιναν άμεσα οι ενέργειες που προβλέπονται από τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Κρουσμάτων κ. Μπαχτσεβάνη Νικόλαο και τη Διευθύντρια του σχολείου (ενημέρωση της Δ/ντριας Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δράμας, συμπλήρωση της Φόρμας Ιχνηλάτησης του ΕΟΔΥ (για το 48ωρο επώασης πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων στην εκπ/κό στις 28/10/20) με αποστολή της φόρμας στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Δράμας και στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας, ώστε να λάβουμε οδηγίες για τη διαχείριση του επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχέση με τους μαθητές/τριες των δύο τμημάτων της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, όπου η εκπ/κός της Γερμανικής γλώσσας δίδαξε τη Δευτέρα 26/10/2020 για μία διδακτική ώρα στο κάθε τμήμα.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες οδηγίες δεν τίθεται θέμα αναστολής λειτουργίας των δύο τμημάτων της Ε΄& ΣΤ΄ τάξης ούτε ανάγκη εφαρμογής εργαστηριακού ελέγχου, αφού οι μαθητές/τριες των τμημάτων δεν ανήκουν στην κατηγορία των «στενών επαφών» της εκπ/κού μιας και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ δεν υπήρξε «συστηματική διδασκαλία» στα τμήματα αυτά, δηλαδή διδασκαλία για περισσότερες από δύο (2) συνεχόμενες διδακτικές ώρες στον ίδιο τμήμα στις 26/10/2020, μαθητές/τριες και εκπ/κός φορούσαν μάσκες και υπήρχε φυσικός αερισμός των αιθουσών κατά την ώρα του μαθήματος.

Παρακαλείσθε να παρακολουθείτε την πορείας της υγείας των παιδιών σας για ένα διάστημα 10 ημερών υπολογίζοντας από τις 26/10/2020. Η εκπ/κός συνεχίζει να απέχει από τα διδακτικά της καθήκοντα σε κατ΄οίκον απομόνωση έως και τις 12 Νοεμβρίου 2020 και οι μαθητές/τριες της Ε΄ & ΣΤ΄τάξης προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, ενώ ενισχύονται τα μέτρα προστασίας (ορθή χρήση της μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής)

Επίσης σύμφωνα με τα νέα δεδομένα του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας και στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων και των κανόνων που ισχύουν για τη λειτουργία των σχολείων, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική και στους εξωτερικούς χώρους/ διαλείμματα. Εξαίρεση αποτελεί μόνο το μάθημα της Γυμναστικής.

Για ό,τι νεότερο θα σας κρατάμε ενήμερους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...