Aναστολή λειτουργίας των Δημ. Σχολείων – Έναρξη εξ αποστάσεως εκπ/ση

Από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου και για δύο εβδομάδες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων όλης της χώρας. 

Η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο αλληλένδετους τρόπους: Με την εκπαιδευτική τηλεόραση και τη σύγχρονη τηλεκπαίδευση.

Εκπαιδευτική τηλεόραση: Από Δευτέρα 16/11/2020 το πρωί στις 9 π.μ. -πρώτη ημέρα εφαρμογής των μέτρων- θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού.

Σύγχρονη τηλεκπαίδευση: Η τηλεκπαίδευση θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18/11. Θα είναι υποχρεωτική, η κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια 30’ και θα πραγματοποιείται από τις 2:10 μμ έως τις 5:20 μμ συμπεριλαμβανομένων σύντομων διαλειμμάτων (10 λεπτών).

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών μας θα ενημερωθούν από τους υπεύθυνους εκπ/κούς των τάξεων, μέσω του προσωπικού τους ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), για το Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της τάξης των παιδιών τους μέσω της πλατφόρμας webex, για την ηλ. διεύθυνση (link) της ψηφιακής αίθουσας του/της εκπ/κού της τάξης τους αλλά και για τις ηλ. διευθύνσεις των ψηφιακών τάξεων και των υπόλοιπων εκπ/κών ειδικοτήτων που θα διδάσκουν επίσης στις τάξεις.

Αν κάποιο παιδί έχει αφήσει βιβλία και άλλα προσωπικά αντικείμενα στο σχολείο, αύριο Δευτέρα 16, θα μπορούν οι γονείς να παραλάβουν τυχόν βιβλία και προσωπικά αντικείμενα των μαθητών/τριών που έχουν παραμείνει στις σχολικές μονάδες, κατόπιν συνεννόησης με τη διεύθυνση του σχολείου και με τρόπο ώστε να τηρούνται πλήρως τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής συνωστισμού. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, όσοι παραλάβουν τα αντικείμενα από το σχολείο θα πρέπει να στείλουν μήνυμα με τον αριθμό 4 στο 13033.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...