ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ /ΤΡΙΩΝ-ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

Δράσεις στα πλαίσια βελτίωσης σχέσεων μαθητών/τριών-αξιολόγηση

  1. Διαφοροποιημένη διδασκαλία. Παρακολούθηση σεμιναρίου στον σύνδεσμο:
    https://minedu-primary.webex.com/meet/salpig
    Ημέρα διεξαγωγής σεμιναρίου: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
    Τρόπος διεξαγωγής σεμιναρίου: εξ αποστάσεως, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://minedu-primary.webex.com/meet/salpig
    Εισηγητής σεμιναρίου: Σαλπιγκτής Αλκιβιάδης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης 2ης ΔΙΠΕ Ν. Δράμας
    Ομάδα στόχος: Εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 2ης ΔΙΠΕ Ν. Δράμας
  2. Το ερωτηματολόγιο της φιλίας 20/2/2024.Μοιράστηκε στα παιδιά ερωτηματολόγιο για τη φιλία κι έγινε γράφημα με τα αποτελέσματα των απαντήσεών τους.
  3. Στα πλαίσια της βελτίωσης των σχέσεων των μαθητών έγινε η θέαση σε συνεργασία με το φεστιβάλ της Δράμας στο εργαστήριο που έγινε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου στις 8:15 πμ μέσω του παρακάτω λινκ:
    https://us02web.zoom.us/j/85386969599?pwd=RXNSMnpITHdnelJqZG4zM3p3Vm00dz09
    Cinematherapy της ταινίας
    «Τhe world’s Greatest Home (2022)». Την ταινία παρακολούθησαν στην τάξη οι μαθητές της Ε-ΣΤ Τάξης και η επικοινωνία κι η διάδραση με την ψυχοθεραπεύτρια κ. Ντενίζ έφερε στο φως την ενσυναίσθηση, τη συνεργασία και το πώς μπορούν να εξωτερικεύουν συναισθήματα θυμού. Μια όμορφη ιστορία για το ταξίδι δύο παιδιών προερχόμενα από εντελώς διαφορετικά κοινωνικά στρώματα και η εξαίσια φιλία που χτίζουν μεταξύ τους. (Κοινωνική διαστρωμάτωση/Φιλία)
  4. Συμμετοχή του δασκάλου κ. Συμεωνίδη διαδικτυακά στο 9ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ -σεμινάριο κατά του Εκφοβισμού στο λινκ:
    https://minedu-primary.webex.com/meet/salpig και Παρακολούθηση διαδικτυακά στο YouTube στο σύνδεσμο: https://youtube.com/live/Wg0KWG3bwao?feature=share. Τα παιδιά της Δ΄ τάξης του Σχολείου παρουσίασαν στο γήπεδο του Κραχτίδη δυο τραγούδια: «AN ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ» και «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» με το μουσικό του Σχολείου μας κ. Κυπαρίση Αλέξανδρο και συνοδεία του δασκάλου της τάξης κ. Τοπαλίδη και της Δ/ντριας Δεκανέα Ιωάννας. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν «Ναι στη φιλία», «Ναι στη συνεργασία», «Όχι στη βία» κι «όχι στον εκφοβισμό».
Η δ΄ τάξη του 2ου Δ.Σ. Αγ. Αθαν. συμμετέχει στο 9ο φεστιβάλ κατά του σχολικού εκφοβισμού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...