ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ-κ. Καροπούλου Γεωργία

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ- ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΘΗΤΩΝ

Γ΄ και Δ΄ΤΑΞΗ

Το Φεβρουάριο στις 21 του μηνός αρχικά έγινε σε συνεργασία με την κ. Καροπούλου και τις τάξεις Γ΄και Δ΄του σχολείου μας εισαγωγή της έννοιας‘φιλία’ και γιατί είναι σημαντική στη ζωή των ανθρώπων και ειδικά των παιδιών. Οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να σκεφτούν τι σημαίνει για τα ίδια φιλία και πώς αυτή επηρεάζει τη ζωή τους. Οι ιδέες των μαθητών καταγράφηκαν στον πίνακα.

Πραγματοποιήθηκε προβολή της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους “SOAR”, που πραγματεύεται τη σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο κορίτσια, δίνοντας έμφαση στη σημασία της βοήθειας και της συνεργασίας. Ακολούθησε συζήτηση για τα συμπεράσματα που έβγαλαν οι μαθητές και τα μηνύματα της ταινίας.

Δόθηκε φύλλο εργασίας, όπου οι μαθητές συμπλήρωσαν τις έννοιες που τους αντιπροσωπεύουν περισσότερο σχετικά με τη φιλία και έγραψαν τι σημαίνει φιλία για τους ίδιους. Το κάθε παιδί μοιράστηκε τις ιδέες του με την υπόλοιπη τάξη.

Τέλος, οι μαθητές της Δ΄ τάξης χωρίστηκαν σε ομάδες, δημιούργησαν τον οδηγό που θα πρέπει να ακολουθήσουν για να γίνουν περιζήτητοι φίλοι και η  κάθε ομάδα παρουσίασε στην  τάξη τις ιδέες της.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...