ΣΤ΄ Θρησκευτικά 2

Στο παρακάτω αρχείο περιγράφονται σημαντικά γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας. Διαβάστε το και μετά διαβάστε στο βιβλίο Θρησκευτικών (σελ. 117) τον Ύμνο της Αγάπης του Απόστολου Παύλου από την αρχή μέχρι τη μέση ‘Η αγάπη ποτέ δεν ξεπέφτει’. Προσπαθήστε να απαντήσετε στο ερώτημα 3 (σελ. 118). (Στο πιο κάτω λινκ θα βρείτε το ψηφιακό βιβλίο των Θρησκευτικών)). Μπορείτε να παρακολουθείτε τις λειτουργίες της εκκλησίας στην τηλεόραση και να βλέπετε σχετικές ταινίες για να καταλάβετε το νόημα της μεγάλης γιορτής του Πάσχα. Αυτές τις μέρες προετοιμαζόμαστε για το Πάσχα με ποικίλους τρόπους: με τη νηστεία, τη μετάνοια, τη συγχώρεση, τη θεία Κοινωνία (τώρα με τον κορονοϊό όχι). Το Πάσχα είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, η γιορτή της Αγάπης.

Σας εύχομαι, λοιπόν, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη! κ. Ειρήνη

http://iep.edu.gr/images/IEP/EPISTIMONIKI_YPIRESIA/Epist_Grafeia/Graf_Ereynas_A/Nea_progr_spoyd_Thriskeytika/NEOI_FAKELOI/350950143-FAKELOS-MATHITI-THRISKEFTIKA-ST_DHMOTIKOU.pdf

Ευχές- Παράταση αναστολής λειτουργίας των σχολείων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες, σας ενημερώνουμε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι 10 Μαΐου. Μακάρι να είναι η τελευταία παράταση και να επανέλθουμε επιτέλους στην καθημερινότητά μας.

Ενόψει των διακοπών του Πάσχα σας ευχόμαστε μέσα από τις δημιουργίες των μαθητών/τριών μας (Δ΄ και ΣΤ΄ τάξης), καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

Η Διευθύντρια και οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου