ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ-9ο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής βίας

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 έλαβε μέρος η Δ’ τάξη του σχολείου μας στο 9ο Φεστιβάλ κατά της Σχολικής Βίας που διοργάνωσε ο κ. Σαλπιγκτής Αλκιβιάδης σε συνεργασία με τη διεύθυνση ΠΕ Δράμας και συμμετείχε πληθώρα σχολείων του Νομού μας για να διατρανώσουν τα συνθήματα : ” ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” ΚΑΙ “ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ”.Όλοι μαζί φτιάξαμε μια νέα κοινότητα μάθησης, ένα νέο Forum συνεργασιών και ευελπιστούμε σε νέες  δημιουργίες ανατροφοδότησης και διάχυσης καλών πρακτικών.

Συμμετοχή στο 3/ήμερο Πανελλήνιο φεστιβάλ κατά του εκφοβισμού  που διοργάνωσε η Δ/νση ΠΕ Δράμας σε συνεργασία με τον Σύμβουλο Εκπ/σης  2ης Περιφέρειας Ν. Δράμας στο Δήμο Δράμας  στις 4,5,6 Μαρτίου 2024.Διαδικτυακή ενημέρωση τη Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 18:00 στο σύνδεσμο https://minedu-primary.webex.com/meet/salpig αλλά και στο  youtube: https://youtube.com/live/Wg0KWG3bwao?feature=share, όπου μπορούσαν και γονείς αλλά κι εκπ/κοί να το παρακολουθήσουν.

Το σχολείο μας συμμετείχε με τα παιδιά της Δ΄ τάξης και συνοδοί της τάξης ήταν η κ. Δεκανέα Ιωάννα (δ/ντρια), Κυπαρίσης Αλέξανδρος , Μουσικός, Τοπαλίδης Σταύρος υπεύθυνος δάσκαλος της τάξης και Μυρσίνη Ισμυρλή, παράλληλη ιδιωτική στήριξη μαθητή του Σχολείου μας.

Η συνεργασία, η φιλία, η συμμετοχή τα συνθήματα: OXI ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΙ ΌΧΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ήταν τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη διάρκεια της ζωντανής παρουσίας μας στο Γήπεδο του Κραχτίδη.Tα τραγούδια τα έγραψε και τα παρουσίασε ο κ. Κυπαρίσης και ήταν τα εξής:1. H Συνεργασία και 2. Αν όλα τα παιδιά της Γης. Η συνεργατικότητα, η ομαδικότητα κυριάρχησαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Η συμμετοχή από πολλά σχολεία του Νομού συνετέλεσε στη διαμόρφωση της ομαδικότητας για την αντιμετώπιση της καταστολής του σχολικού εκφοβισμού και στη δημιουργία ομαδοσυνεργατικού κλίματος μεταξύ των παιδιών.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...